Kinderoptocht


Al jaren organiseert Carnavalsvereniging Net Aecht de kinderoptocht op De Horst. De jeugd heeft de toekomst en daarom vinden we het als vereniging heel belangrijk dat de kinderoptocht blijft bestaan. Elk jaar weer worden we verrast door de creativiteit van de kinderen en het maakt ons trots te zien dat kinderen die eerst meededen met de kinderoptocht in hun (jong)-volwassen leven met hun vriendengroep een carnavalsvereniging hebben opgezet. Jong geleerd blijkt oud gedaan. De prijsuitreiking van de kinderoptocht vindt aansluitend aan de optocht plaats bij Dorpshuis De Slenk. Daar is er voor de kinderen voldoende ruimte om te hossen op de muzikale klanken van Push-Inn (beter bekend als Bert en Ernie van Sesamstraat).

De kinderoptocht vindt in 2023 plaats op zaterdag 18 februari. Aanmelden kan op zaterdag 4 februari tussen 14.00 en 15.30 uur bij Dorpshuis De Slenk, Reestraat 2 te Groesbeek. Praalwagens kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: optocht@netaecht.nl.

Opstellen voor de optocht is voor de kinderen om 13.30 uur op de Marterstraat.

Verlichte Halfvastenoptocht


Samen met Frans Derks van De Linde organiseert Carnavalsvereniging Net Aecht al een aantal jaren de verlichte halfvastenoptocht. Op dit moment zijn we samen met Frans de mogelijkheden voor het blijven organiseren van de verlichte halfvastenoptocht aan het onderzoeken. Zodra hierover meer bekend is wordt dit aangevuld op onze website. De verlichte halfvastenoptocht staat “gepland” voor zaterdag 18 maart 2023.